Sustainability Statistics

Land

  • The landscape is sited between the parking facility and the medical building, offering the user a garden experience when walking between the two.
  • Erosion control strategies are implemented, by using geotextiles to stabilize soils.
  • The project conserves healthy soils.
  • Soil protection zones were communicated.

Planting

  • A 75-foot tree buffer along the properties perimeter was saved.
  • 50% native plant types were used.
  • The soil profile was considered during plant selection.
  • The project minimizes pesticide and fertilizer use.

Water

  • Stormwater features were designed into amenities.
  • The site’s design mitigates runoff.

Carbon, Energy + Air

  • A large central gathering space is kept cool with an 80-foot-long water feature and the shade from crape myrtles.
  • The project uses regional materials.
  • During construction, pollutants were controlled and retained.
  • Exposure to environmental tobacco smoke was minimized through designated smoke-free zones and prohibited smoking on-site.

Waste

  • Sustainability in material manufacturing was supported.
  • Materials were reused on-site.
  • Reusable vegetation, rocks, and soil were diverted from disposal.
  • Materials not needed on-site were recycled.
US Oncology
US Oncology
US Oncology
US Oncology

US Oncology Sustainability Statistics US Oncology