Sustainability Statistics

Charles Schwab DFW Corporate Campus

Charles Schwab’s new Dallas-Fort Worth regional campus is located within the growing financial services area in Westlake and along the Texas 114 corridor.  The 70-acre campus sits in a prime location as the front door to Circle T Ranch, a community that offers a live, work, visit and play environment that respects the character of the historic Texas ranch.  Schwab will become the anchor tenant in what will be a large 130 acre mixed-use development, with the campus positioned on the lakeside portion of the site. 

OJB worked closely with Corgan to craft a beautiful workplace environment that inspires and motivates from the moment employees and guests enter the campus.  The appearance and character of the workplace is intended to use honest, natural materials, staying true to the site and harmonizing with and enhancing the naturalistic, rural character of the ranch.  The ranch aesthetic will permeate the campus from the use of rolling roofs of the buildings that meld beautifully with the site to open expansive views across the rolling foothill landscape.  Regionally sourced limestone slabs will be used throughout, helping to frame the unique spaces on the campus.  Most significantly, the stone will be used as an entry gateway for visitors arriving by car and in a rill-like stream which begins at the visitor entrance and meanders throughout the campus towards the lake.

Native planting and rural ranch landscape will commingle throughout the campus while drifting in and around the network of pathways and seating areas, helping to frame views of the rural hillside landscape of the ranch.  OJB ensured that the different campus spaces were purposefully designed and programmed.  Shaded seating areas and courtyards connect the buildings to the landscape, creating a unique indoor-outdoor connection.  Large stands of existing Post Oak trees are intended to be preserved, while other Post Oaks on site will be utilized in a respectful manner whether in the landscape to help create habitat for wildlife, or as installation elements within the buildings.

Construction is to be completed in 2019.

PROJECT INFORMATION
Location:
 Westlake, TX
Team: Corgan, Kimley Horn, Telios, DPR Construction, A G&E Structural Engineers
Rendering Credit: Corgan

Charles Schwab DFW Corporate Campus

Close DetailsMore Details

Charles Schwab DFW Corporate Campus

Close DetailsMore Details

Charles Schwab DFW Corporate Campus

Close DetailsMore Details

Charles Schwab DFW Corporate Campus

Charles Schwab DFW Corporate Campus

Charles Schwab’s new Dallas-Fort Worth regional campus is located within the growing financial services area in Westlake and along the Texas 114 corridor.  The 70-acre campus sits in a prime location as the front door to Circle T Ranch, a community that offers a live, work, visit and play environment that respects the character of the historic Texas ranch.  Schwab will become the anchor tenant in what will be a large 130 acre mixed-use development, with the campus positioned on the lakeside portion of the site. 

OJB worked closely with Corgan to craft a beautiful workplace environment that inspires and motivates from the moment employees and guests enter the campus.  The appearance and character of the workplace is intended to use honest, natural materials, staying true to the site and harmonizing with and enhancing the naturalistic, rural character of the ranch.  The ranch aesthetic will permeate the campus from the use of rolling roofs of the buildings that meld beautifully with the site to open expansive views across the rolling foothill landscape.  Regionally sourced limestone slabs will be used throughout, helping to frame the unique spaces on the campus.  Most significantly, the stone will be used as an entry gateway for visitors arriving by car and in a rill-like stream which begins at the visitor entrance and meanders throughout the campus towards the lake.

Native planting and rural ranch landscape will commingle throughout the campus while drifting in and around the network of pathways and seating areas, helping to frame views of the rural hillside landscape of the ranch.  OJB ensured that the different campus spaces were purposefully designed and programmed.  Shaded seating areas and courtyards connect the buildings to the landscape, creating a unique indoor-outdoor connection.  Large stands of existing Post Oak trees are intended to be preserved, while other Post Oaks on site will be utilized in a respectful manner whether in the landscape to help create habitat for wildlife, or as installation elements within the buildings.

Construction is to be completed in 2019.

PROJECT INFORMATION
Location:
 Westlake, TX
Team: Corgan, Kimley Horn, Telios, DPR Construction, A G&E Structural Engineers
Rendering Credit: Corgan