Sustainability Statistics

Pathline Park

Pathline Park is a 5-phased tech industry commercial development in the heart of Silicon Valley that comprises 1.3 million sq. ft. of office space divided between 12 buildings across 42 acres.

The landscape design intent was to create a varied and dynamic set of communal spaces situated amongst existing 100 foot-tall redwood trees that encourage working and relaxing beyond the confines of the buildings.

In a nod to Silicon Valley’s agricultural heritage, the project includes dozens of 110-year-old locally sourced Mission Olive trees. The park serves as a sanctuary from office life, and from the ever-present traffic and congestion of the South Bay.

The project’s central organizing feature is a communal path line that meanders through the area and provides pedestrian circulation. Benches made from redwoods harvested on-site provide areas for respite and viewing areas for the several outdoor art sculptures. The path line serves to connect people from building to building, creating a campus-like atmosphere. The outdoor amenities such as workstations and seating areas further encourage integration from the various tenants.

 

Pathline Park

Close DetailsMore Details

Pathline Park

Close DetailsMore Details

Pathline Park

Close DetailsMore Details

Pathline Park

Close DetailsMore Details

Pathline Park

Close DetailsMore Details

Pathline Park

Pathline Park

Pathline Park is a 5-phased tech industry commercial development in the heart of Silicon Valley that comprises 1.3 million sq. ft. of office space divided between 12 buildings across 42 acres.

The landscape design intent was to create a varied and dynamic set of communal spaces situated amongst existing 100 foot-tall redwood trees that encourage working and relaxing beyond the confines of the buildings.

In a nod to Silicon Valley’s agricultural heritage, the project includes dozens of 110-year-old locally sourced Mission Olive trees. The park serves as a sanctuary from office life, and from the ever-present traffic and congestion of the South Bay.

The project’s central organizing feature is a communal path line that meanders through the area and provides pedestrian circulation. Benches made from redwoods harvested on-site provide areas for respite and viewing areas for the several outdoor art sculptures. The path line serves to connect people from building to building, creating a campus-like atmosphere. The outdoor amenities such as workstations and seating areas further encourage integration from the various tenants.