Sustainability Statistics



UC San Diego Structural Engineering and Materials Lab

Located across from Pepper Canyon, this new campus facility will provide 110,000 GSF of additional instruction and research space for the Jacobs School of Engineering and the Department of Visual Arts. The landscape design creates additional outdoor space that reinforces the mission of the two departments it will house. Sited to take advantage of the adjacencies to the canyon, an amphitheater, and sculptural landform create additional outdoor space for special events. A spectacular glass and steel bridge extends from the upper level of the building and extensive planting screens the building from the numerous adjacent streets. A grove of trees set in a decomposed granite court expands programmatic space.

PROJECT INFORMATION
Location:
San Diego, CA
Team: Miller Hull Partnerships, Safdie Rabines Architects
LEED: Gold Certified
Photography Credit: Kyle Fiddelke

UC San Diego Structural Engineering and Materials Lab

Sustainability StatisticsSustainability Statistics Close DetailsMore Details

UC San Diego Structural Engineering and Materials Lab

Sustainability StatisticsSustainability Statistics Close DetailsMore Details

UC San Diego Structural Engineering and Materials Lab

Sustainability StatisticsSustainability Statistics Close DetailsMore Details

UC San Diego Structural Engineering and Materials Lab

Sustainability StatisticsSustainability Statistics Close DetailsMore Details

UC San Diego Structural Engineering and Materials Lab

Sustainability StatisticsSustainability Statistics Close DetailsMore Details

UC San Diego Structural Engineering and Materials Lab

Sustainability StatisticsSustainability Statistics Close DetailsMore Details

UC San Diego Structural Engineering and Materials Lab



UC San Diego Structural Engineering and Materials Lab

Located across from Pepper Canyon, this new campus facility will provide 110,000 GSF of additional instruction and research space for the Jacobs School of Engineering and the Department of Visual Arts. The landscape design creates additional outdoor space that reinforces the mission of the two departments it will house. Sited to take advantage of the adjacencies to the canyon, an amphitheater, and sculptural landform create additional outdoor space for special events. A spectacular glass and steel bridge extends from the upper level of the building and extensive planting screens the building from the numerous adjacent streets. A grove of trees set in a decomposed granite court expands programmatic space.

PROJECT INFORMATION
Location:
San Diego, CA
Team: Miller Hull Partnerships, Safdie Rabines Architects
LEED: Gold Certified
Photography Credit: Kyle Fiddelke