Sustainability Statistics

MATCH

Midtown Arts and Theater Center Houston (MATCH) brings together a broad spectrum of Houston’s art organizations and provides an accessible destination to enjoy art and enliven a neighborhood. Included in the space are four versatile “MATCH box” theaters with seating ranging from 100-329, three rehearsal spaces, two galleries, and 5,000 square feet of office space available to tenants. The space was designed with performance groups in mind and has thought of every detail necessary to assist them. A breezeway links the buildings and provides the connective tissue between the programmatic boxes to an expansive arts plaza - giving patrons an ideal place to relax after a show. 

OJB worked to create an urban landscape that transitions the streetscape, breezeway and the arts plaza uses, but also delineates the public and semi-public spaces. These outdoor spaces provide both a gathering space for patrons as well as an additional venues for arts programs. An oversized exterior staircase provides performance and flexible seating for a multitude of programs. 

Additionally, OJB designed the hardscape throughout using various materials including decomposed granite gravel for the plaza. The planting beds that weave from the plaza through the breezeway utilize ornamental and native planting, while hiding  infrastructure that supports installation art.

PROJECT INFORMATION
Location:
Houston, TX
Team: Lake/Flato, Studio RED
Awards:
ULI Houston Development of Distinction Award, 2017
Photo Credit: Jud Haggard, Luis Ayala

MATCH

MATCH

Midtown Arts and Theater Center Houston (MATCH) brings together a broad spectrum of Houston’s art organizations and provides an accessible destination to enjoy art and enliven a neighborhood. Included in the space are four versatile “MATCH box” theaters with seating ranging from 100-329, three rehearsal spaces, two galleries, and 5,000 square feet of office space available to tenants. The space was designed with performance groups in mind and has thought of every detail necessary to assist them. A breezeway links the buildings and provides the connective tissue between the programmatic boxes to an expansive arts plaza - giving patrons an ideal place to relax after a show. 

OJB worked to create an urban landscape that transitions the streetscape, breezeway and the arts plaza uses, but also delineates the public and semi-public spaces. These outdoor spaces provide both a gathering space for patrons as well as an additional venues for arts programs. An oversized exterior staircase provides performance and flexible seating for a multitude of programs. 

Additionally, OJB designed the hardscape throughout using various materials including decomposed granite gravel for the plaza. The planting beds that weave from the plaza through the breezeway utilize ornamental and native planting, while hiding  infrastructure that supports installation art.

PROJECT INFORMATION
Location:
Houston, TX
Team: Lake/Flato, Studio RED
Awards:
ULI Houston Development of Distinction Award, 2017
Photo Credit: Jud Haggard, Luis Ayala