Sustainability Statistics

ConocoPhillips World Headquarters

Originally completed in 1985, the 2006 renovation of this corporate campus created a new core of office, medical, fitness and public space on the 62-acre project site. Originally developed as a passive suburban landscape, the new design integrates a variety of programmed areas throughout the campus.

Sited to preserve existing specimen live oaks, the new campus entry features a formal auto court and a series of cascading water features. Smaller garden courtyards lead to the central Commons, which features several private dining terraces and an event lawn that accommodates 1,000 people. To promote employee wellness, the site also features a 2-mile jogging path and a two-thirds regulation size soccer field.

PROJECT INFORMATION
Location: Houston, TX
Team: Pickard Chilton Architects, Kendall/Heaton Associates, PDR, Haynes Whaley Associates, I.A. Naman + Associates, Walter P. Moore
Awards: ASLA Texas Chapter Honor Award
Photography Credit: Hester + Hardaway, Alan Karchmer

ConocoPhillips World Headquarters

Close DetailsMore Details

ConocoPhillips World Headquarters

Close DetailsMore Details

ConocoPhillips World Headquarters

Close DetailsMore Details

ConocoPhillips World Headquarters

Close DetailsMore Details

ConocoPhillips World Headquarters

Close DetailsMore Details

ConocoPhillips World Headquarters

Close DetailsMore Details

ConocoPhillips World Headquarters

Close DetailsMore Details

ConocoPhillips World Headquarters

Close DetailsMore Details

ConocoPhillips World Headquarters

Close DetailsMore Details

ConocoPhillips World Headquarters

Close DetailsMore Details

ConocoPhillips World Headquarters

Close DetailsMore Details

ConocoPhillips World Headquarters

Close DetailsMore Details

ConocoPhillips World Headquarters

Close DetailsMore Details

ConocoPhillips World Headquarters

Close DetailsMore Details

ConocoPhillips World Headquarters

ConocoPhillips World Headquarters

Originally completed in 1985, the 2006 renovation of this corporate campus created a new core of office, medical, fitness and public space on the 62-acre project site. Originally developed as a passive suburban landscape, the new design integrates a variety of programmed areas throughout the campus.

Sited to preserve existing specimen live oaks, the new campus entry features a formal auto court and a series of cascading water features. Smaller garden courtyards lead to the central Commons, which features several private dining terraces and an event lawn that accommodates 1,000 people. To promote employee wellness, the site also features a 2-mile jogging path and a two-thirds regulation size soccer field.

PROJECT INFORMATION
Location: Houston, TX
Team: Pickard Chilton Architects, Kendall/Heaton Associates, PDR, Haynes Whaley Associates, I.A. Naman + Associates, Walter P. Moore
Awards: ASLA Texas Chapter Honor Award
Photography Credit: Hester + Hardaway, Alan Karchmer